La bona relació que l’artista Joan Miró va tenir amb la família Puig, un dels líders mundials en el sector de perfumeria i cosmètica, va quedar reflectida en una escultura a l’aire lliure que és pot veure al jardinet d’entrada de la seu corporativa de l’empresa, al carrer Natzaret, a la plaça Europa.

Femme‘, ‘Dona’, és una escultura de bronze de prop de 3 metres d’altura i 90 centímetres de profunditat. L’any 1970, Miró va prendre com a font d’inspiració un flascó de colònia Agua Brava que havia dissenyat André Ricard i li va afegir formes ben característiques del seu imaginari.

‘Dona’ complirà a l’abril una dècada a L’Hospitalet, ja que la multinacional Puig va obrir la primera seu corporativa a la ciutat, l’abril de 2014, un valor artístic afegit que la plantilla té en compte.

És el cas de Josep Tirado Maristany, que explica que l’any 2014, quan Puig s’hi va instal·lar a L’Hospitalet, “ens van donatr un dossier en què s’explicava la història de la torre i de l’escultura. I és maco veure-la. I quan no hi va ser durant un temps la vam trobar a faltar”.

Però aquesta escultura de Miró no només dóna la benvinguda a les treballadores i treballadors de Puig, sinó que també és un gaudi per a la gent que ja la coneix i per a la gent que la descobreix.

El José Bodas García i la Purificación Durán Fabregat recullen tot sovint el seu net a l’escola Xaloc i no havien parat atenció a l’escultura. El Francisco diu que “té un aire a ‘Dona i ocell’, la que hi ha al parc a tocar de la plaça Espanya”. I la Purificación assenyala que “sempre hi passes amb presses i no lligues caps que és una escultura de Miró. M’ha sorprès saber-ho”.

A banda de ‘Dona’, Puig té una altra escultura de Miró al vestíbul del seu edifici T2, que van inaugurar els Reis el mes de febrer passat, una escultura que duu per títol ‘Monument a la dona’, i que, a banda d’al·legoria de la forma femenina, reprodueix la figura d’una pastilla de sabó.