Als seus 81 anys Eduard Arranz-Bravo segueix creant des del seu estudi de Vallvidrera i en breu exposarà a Xangai i Nova York. Abans, però, mostra les seves últimes obres a L’Hospitalet. Obres que daten d’aquest 2022 i que ha aplegat a la sèrie batejada amb el nom de “Doble“. La Fundació Arranz-Bravo les exposa i les connecta amb obres del seu fons.

L’exposició ens apropa al treball de l’artista amb díptics, tríptics i políptics que indiquen una continuïtat cap a nous formats pictòrics oberts, orgànics i vitals. En la sèrie “Doble” advoca per la fusió entre contraris que invoca l’amor; l’impuls vers la fusió en el joc sexual; la comprensió entre estranys; la unitat d’esperit que s’assoleix apel•lant a la tenacitat i al treball; o la relació estroncada, però possible, entre l’home i la naturalesa.

L’interès pels formats díptics i tríptics de la seva obra actual s’ha d’entendre com una evolució de la mirada oberta i en creixement orgànic que es va materialitzar en la fàbrica Típel i que als anys vuitanta es va incorporar a la seva obra.

Aquesta exposició mostra algunes de les obres més reeixides en format políptic del fons de la Fundació Arranz-Bravo d’aquella dècada: Es Nalos (1980), Epidauro (1982), Hotel Grec (1982) i Prima Pantocrator (1988). En totes aquestes obres, el pintor mostra interès tant en el creixement orgànic de la pintura com en la contundència i transcendència que reconeix en moments de la història de la pintura referencials per l’artista, com el romànic català.

“Doble o res” es pot visitar a la Fundació Arranz-Bravo fins al 12 de febrer.