Les matemàtiques han sortit de l’aula i han pres la Rambla de la Marina, en una novena edició d’aquesta jornada familiar, on els infants de totes les edats, han construït les tradicionals cúpules de Da Vinci, fent trencaclosques o participat en jocs de construcció i d’estratègia.

Robert Escribano, president del Casalet, explica que “cal apropar les matemàtiques, per fer perdre la por als nens que aquestes són només càlcul, sinó que que també es poden tocar o fer servir per resoldre enigmes”.

A banda dels més petits, també hi ha la voluntat que les matemàtiques es popularitzin entre tots els públics, com explica l’Olaia, educadora del Museu de Matemàtiques de Catalunya: “En aquests jocs els adults també hi troben unes matemàtiques diferents de les que feien a l’escola i que poden ser una activitat divertida”.

I es que les families i els infants han colaborat per realitzar construccions, solucionar enigmes o posar a prova la seva precisió.

Amb un enfocament lúdic i pràctic, l’activitat ha estat organitzada pel Casalet, el Museu de Matemàtiques de Catalunya i Pessics de Ciència.