Arròs amb pollastre i salsa de cacauet és una de les tapes que La Marfilenya ha preparat per la desena edició de la ruta gastronòmica “A la tardor Platillos! Aquest restaurant amb sabor africà, ubicat al Centre Comercial La Farga, ofereix un àmplia varietat de plats típics de Costa d’Ivori, entre els quals destaquen el peix a la brasa, el cuscús o el pollastre amb salsa de cacauet.

Chantal Tahou, de la Marfilenya, ha explicat que “a l’Àfrica la majoria del menjar se sembla molt. Senegal, Costa d’Ivori, Burkina Faso i Mali tenen moltes coses en comú. Tenim un plat típic que és el cuscús de yuca que és diu “Attieké”, que es menja amb peix a la brasa i també el “fufu”que és molt semblant al puré de patata i que es menja amb salsa de cacahuet”. La Marfilenya ofereix també una segona tapa, el cuscús vegetarià.

Segons la Chantal, “aquesta iniciativa és una molt bona oportunitat per donar-se a conèixer i poder tastar els plats típics de la cuina Africana. Els dos cops que hem participat en aquesta ruta ens ha anat molt bé, hi ha molta gent que s’apropa a provar les tapes i després torna més endavant per provar altres plats que tenim a la carta. La majoria de la gent que bé no són africans, són espanyols que han viatjat a l’Àfrica i gent que té curiositat per provar coses noves”.

La Cantonada de la Julià, fusió entre cuina mediterrània i plats típics peruans

La Cantonada de la Julià, ubicat al carrer de Girona número 6, al barri del Centre, és altre dels restaurants que participa en aquesta ruta gastronòmica. Enguany amb un ravioli cruixent de secret ibèric, pernill i ceba amb puré de carbassa.

Enrique Sasiego de La Cantonada de la Júlia ha assenyalat que “la tapa és un plat típic d’aquí de la cuina mediterrània hem volgut oferir una elaboració molt simplificada del que fem al nostre restaurant”.

Aquest restaurant fusiona la cuina mediterrània amb alguns plats típics del Perú. Enrique ha explicat que “oferim tapes i també fem menú i dos o tres plats del nostre país com el ceviche, el llom saltejat i la “causa limeña”.

En aquesta edició de A la Tardor, Platillos! s’han presentat 29 restaurants, bars i cocteleries amb les seves propostes culinàries. Fins al 24 de novembre s’hi podrà degustar un plat i una consumició per 4,5 euros.

Consulta el programa íntegre de la Ruta Gastronòmica A la tardor, Platillos!