Disset instal·lacions esportives municipals estrenaran durant aquest mes nous sistemes d’enllumenat. L’actuació, promoguda per la Regidoria d’Esports, permetrà estalvi energètic i econòmic.

L’actuació s’emmarca dins les millores que es duen a terme als equipaments esportius per avançar en sostenibilitat i eficiència energètica. En concret, els nous models estan dotats de tecnologia domòtica, cosa que permet regular la intensitat de la llum i els horaris de funcionament dels equips.

El nou enllumenat consta de làmpades de sistema led que suposen, aproximadament, un estalvi de consum elèctric de 164 kW (32,80 euros) per hora. A més, l’emissió de CO₂ baixa en 22,6 kg. Això suposa que, en un ús mitjà de 1.500 hores anuals, l’estalvi aproximat és de 246.000 kW (49.200 euros). L’emissió de CO₂ en aquest període es redueix en 34 tones.

Es preveu que la instal·lació dels nous sistemes finalitzi a finals del mes d’abril. Amb un cost de 367.846 euros, la substitució ha comptat amb l’aportació de la Diputació de Barcelona, a través del projecte de Resiliència 2.0. La idea és donar continuïtat a l’actuació i dur a terme la renovació dels enllumenats d’altres instal·lacions abans que acabi l’any.

Les instal·lacions en les quals s’està procedint a millorar l’enllumenat són els camps municipals de futbol de Pubilla Cases, L’Hospitalet Centre, Feixa Llarga, la Florida, Provençana, Gornal, Can Buxeres, Santa Eulàlia; els poliesportius municipals de Gornal, Bellvitge i Centre Marcel·lí Maneja; la pista municipal de Gasòmetre; el Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante, i diferents pistes de petanca municipals.