Com ja va anunciar el comitè d’empresa de l’UTE Monbus-Julià, el 8 de maig realitzaran una nova jornada de vaga que inclourà pel matí una concentració davant el Parlament i una manifestació a L’Hospitalet per la tarda.

Monbus-Julià, forma part del grup d’empreses d’UTE Sant Boi que gestiona actualment el servei de transport al Baix Llobregat. En concret cobreixen 16 línies d’autobús interurbà, entre elles les L70, L72 i la L52 que travessen diferents barris de L’Hospitalet.

Segons informa CCOO en un comunicat amb la jornada de protesta la plantilla vol denunciar “la manca de diàleg de Monbus-Julià en el conflicte del servei de transport del Baix Llobregat” i qualifiquen de “pèssima” la gestió que aquesta UTE en fa des que assumís la concessió del contracte el 2022 substituint l’operadora Oliveras SL.

Per tot plegat el comitè d’empresa convoca aquest dimecres la plantilla a una concentració davant del Parlament de Catalunya a les 11 hores i a una manifestació a les 16 hores que recorrerà la distància entre la seu de l’empresa Julià (C/Pablo Iglesias, 84, de L’Hospitalet ) i la seu de l’empresa Monbus (C/Rafael Barradas, 28, de L’Hospitalet).

Aquest serà el tercer dia de vaga convocat a mitjans d’abril pels representants dels treballadors.

Segons CCOO, Monbus-Julià, “malgrat haver-se presentat al concurs públic fent gala de l’eficiència necessària per gestionar un servei com el del transport de viatgers, després ofereixen llocs de treball precaris, ja que, enmig de l’entramat empresarial aprofiten per eliminar els drets laborals de la plantilla aconseguits durant dècades”.

D’altra banda, assegura el sindicat que “és molt habitual que els conductors i conductores informin del mal estat dels vehicles i que l’empresa no posi els recursos suficients per capgirar la situació”. CCOO creu que amb aquesta manera d’actuar “estan enganyant a les administracions, a la ciutadania i les persones treballadores, ja que, no s’ofereix la qualitat i seguretat que s’hauria d’exigir a un servei públic”.