L’Hospitalet acull aquest cap de setmana el primer concurs de curtmetratges en 48 hores que organitza el JIS: ’48 L’H’. És tracta d’un concurs per a joves que s’haurà de rodar a L’Hospitalet.

Aquest festival sorgeix d’un altre festival de Joves per la Igualtat de L’Hospitalet, el ‘MetropoL’His’, que habitualment inclou una categoria dedicada a L’Hospitalet. Arran de la bona acollida d’aquesta categoria, els membres del JIS es van decidir a engegar un festival de curts sobre L’Hospitalet que s’han de realitzar en només 48 hores i que han d’incloure 3 premisses que no es coneixeran fins divendres11 a les 15 hores.


Digital-h i el programa de Televisió L’Hospitalet Estació central donaran des d’avui i fins divendres pistes sobre una de les premisses: tots els curts han d’incloure un objecte concret. L’objecte concret és de color vermell.

Pel que fa a les altres dues premisses, una serà una ubicació determinada i l’altre una frase que hauran d’incloure tots els curtmetratges. Les premisses es podran consultar a la web del festival 

A banda de les tres premisses, els altres elements del curtmetratges són totalment lliures: es poden rodar en qualsevol format, fins i tot amb la càmera de fotos o el telèfon mòbil. La única condició indispensable és tenir menys de 35 anys.

Els interessats en el festival de curtmetratges ’48 L’H’ s’han d’inscriure a la seu del JIS, al número 105 de la Ronda de la Torrassa, o a la web del festival. La inscripció està oberta fins el dijous 10 de juny. El guanyador rebrà un premi en metàl•lic de 400 euros i un curs de 40 hores a l’escola El Plató de Cinema de L’Hospitalet’.

Per a Ferran Vicedo, coordinador de l’activitat, aquest concurs amb el concurs es vol potenciar la creativitat per damunt del pressupost.

“Permet igualar les oportunitats, les diferències de pressupost, perquè el que importa és la rapidesa amb que es fa el curmetratge. Creiem que és un concurs que dóna oportunitats als joves creadors que estan començant, independentment de si tenen pressupost o no”.

Vicedo ha afegit que “L’Hospitalet és un lloc genial per fer curts perquè té molta vida. Té molts paisatges urbans que poden convertir-se en escenaris on rodar”.