Divendres, 1 de desembre, se celebra el Dia Mundial contra la Sida, en el marc dels avenços científics i socials que han millorat considerablement la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb VIH.

La implementació de noves eines com la profilaxi pre-exposició està contribuint a reduir el nombre de casos diagnosticats. Tot i això les autoritats sanitàries recorden la necessitat de continuar treballant per aconseguir eliminar la transmissió del virus i reforçant el compromís d’acabar amb aquesta epidèmia que va nèixer a la segona meitat del segle XX.

Amb el lema “Reforcem el compromís” el departament de Salut de la Generalitat planteja l’objectiu d’acabar amb la pandèmia, que forma part de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides, i treballa per aconseguir-ho després d’haver assolit i superat els objectius 90-90-90 fixats per ONUSIDA per a l’any 2020.

Precisament ONUSIDA presenta el manifest “Que liderin les comunitats” donant protagonisme a tot el moviment d’entitats i institucions que treballen per erradicar el VIH arreu del món.

A L’Hospitalet l’entitat LHorgull concentra la seva activitat promovent a 4a Gala Benèfica pel Dia Internacional de la Lluita contra la SIDA, venent entrades, fins al migdia, al vestíbul de Consultes Externes de l’Hospital General de #LHospitalet.