El 31 d’octubre, les castanyes i els panellets són un clàssic a les taules hospitalenques. A la ciutat, es poden comprar castanyes en fins a vuit parades instal·lades a la via pública. Televisió de L’Hospitalet ha visitat la locomotora de Santa Eulàlia, a l’avinguda del Carrilet amb el carrer d’Anselm Clavé. Allà l’Alberto Fernández fa 10 anys que hi torra les seves castanyes i moniatos.

Aquest any, però, no ha pogut obrir la parada fins al mateix dia de la castanyada perquè les altes temperatures i la sequera han fet que la recollida no hagi estat gaire bona. De fet, el Gremi de Majoristes de Fruita i Hortalissa calcula que enguany hi ha hagut un 20 % menys de castanyades collides que l’any passat.

Tot i això, l’Alberto espera que les vendes siguin un èxit. “Aquest any la campanya no ha estat gaire bona, la gent està animada, però hi ha poques castanyes, així que ja veurem com anirà”, explica l’Alberto.

Tot i que la calor d’aquests dies no hagi beneficiat la castanya, si que ajuda en les vendes. Els clients no es fan enrere i continuen celebrant aquesta tradició que dona pas al dia de Tot Sants. “La gent surt al carrer i compra, està més animada”, afegeix.

L’Alberto espera poder seguir a la parada fins al març venent castanyes si l’abastiment ho permet.