Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 43 i 44 anys que actuaven com a falsos operaris de la llum i del gas per sostreure joies i diners en efectiu a persones d’edat avançada. A L’Hospitalet se’ls atribueixen 13 fets delictius, i també haurien actuat a la zona del Maresme en cinc ocasions entre mitjans de febrer i inicis de març.

Els detinguts es presentaven a casa de les víctimes vestits amb roba de treball i amb una identificació falsa i, amb el pretext d’una presumpta avaria urgent o una inspecció periòdica de la llum o del gas, s’introduïen dins del domicili. Tot seguit demanaven a la víctima que encengués el fogons de la cuina o activés el microones per poder quedar-se sols en alguna de les habitacions i sostreure els efectes de valor.

Els objectes robats eren joies -polseres, anells, arracades o collarets d’or- o diners en efectiu -en un dels casos es van sostreure fins a 18.000 euros. També van arribar a robar una targeta bancària, amb la qual van retirar més de 400 euros des d’un caixer automàtic. 

El Mossos d’Esquadra han informat que els dos lladres van ser detinguts a Barcelona el passat 14 de març per agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Premià de Mar.

Als dos homes, que van passar a disposició judicial, se’ls atribueixen els delictes d’usurpació d’estat civil, estafa, robatori amb violència i furt. A més, ja tenien antecedents per estafa i robatoris.