Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir, el 21 de març, dos homes i una dona, de 33, 39 i 64 anys, com a presumptes autors d’un delicte de receptació (possessió de béns sense poder justificar la procedència) i un delicte de falsificació de document públic. Els arrestats, amb antecedents policials per furts comesos amb el mètode de la sembra, van passar a disposició judicial.

Els robatoris pel mètode de la sembra es produeixen, sobretot, en pàrquings de supermercats. Mentre les víctimes guarden la compra al maleter del seu cotxe, els lladres els fan creure que els ha caigut un objecte o part de la compra. Just en aquest moment, amb la víctima distreta, un còmplice dels lladres aprofita per obrir la porta de l’acompanyant del cotxe i sostreure els objectes de valor, com ara bosses de mà o telèfons mòbils.

La detenció de les tres persones es va produir quan els agents van observar un vehicle que va estacionar al carrer Santiago Ramon i Cajal, ocupant part del carril de circulació. En el marc de l’escorcoll, els policies van localitzar dos rellotges, un d’ells de luxe i un altre amb els últims números de sèrie esborrats, un anell, un telèfon mòbil que constava com a sostret i uns 2.500 euros en efectiu, que les persones, amb un discurs incoherent, no van aconseguir acreditar la seva procedència.

Finalment, davant les evidències, els agents els van detenir com a presumptes autors d’un delicte de receptació i un delicte de falsificació de document públic. Els investigadors estan fent gestions per identificar els legítims propietaris dels objectes recuperats.