La Polícia Nacional ha detingut 14 persones a tot l’Estat, 8 d’ells a Catalunya, (1 a L’Hospitalet, 3 a Badalona, 2 a Barcelona, 1 a Martorell i una altra a Lleida)  acusades d’enaltiment del terrorisme i autoadoctrinament, segons ha informat El Periódico.

Segons aquest diari, els arrestats són integrants del moviment política Tehreek-e-Labbaik Pakistan, un moviment integrista on s’incita a la gent a través de les xarxes a que qualsevol persona que no respecti a Mahoma sigui decapitada.

Segons El Periodico, els detinguts voldrien la implantació de la Sharia, la llei islàmica i se’ls acusa de difondre missatges en aplicacions com ara TikTok de suport a aquest moviment polític cridant a la violència.

Aquest moviment està darrere de diversos atacs terroristes tant a Europa com a Pakistan. Se’ls vincula a l’atemptat del 20 de desembre de 2020 de Charlie Hebdo, la revista satírica. També se’ls relaciona amb l’execució de Samuel Paty, professor d’institut que va exhibir caricatures del profeta a classe.

Segons fonts judicials, que cita el diari, la intenció és expulsar de manera immediata del país als 14 detinguts per activitats contràries a la seguretat de l’Estat.

L’operació es produeix en un context d’alerta antiterrorista en fase 4  reforçat per la guerra entre Israel i Gaza i els atemptats de França i Bèlgica.