María Vicente ha tornat a quedar-se a les portes d’una final mundialista. L’hospitalenca ha saltat 14,13 metres, mateix registre que les atletes que han quedat en 11a i 12a posició. El segon millor salt de Vicente, de 13,72, ha condemnat les opcions de la de Bellvitge.

El primer salt de María Vicente ha estat de 13,72 metres, lluny del millor registre de l’hospitalenca i que la deixava, momentàniament, fora de la final. Això sí, l’atleta de Bellvitge tenia la 13a millor marca i, per tant, fregava la classificació.

El segon salt ha estat el pitjor. Amb 13,57 metres, l’hospitalenca veia com, a més, algunes de les rivals milloraven la marca i encarien la possibilitat d’estar a la final de divendres.

El darrer intent de María Vicente havia de ser el definitiu. L’hospitalenca necessitava millorar i superar els 14 metres per tenir opcions. I ho ha aconseguit, amb un gran salt de 14,13 metres que la ficava, en aquell moment, com l’11a millor marca.

Però la crueltat ha fet que altres dues competidores, les nord-americanes Moore i Franklin, assolissin exactament la mateixa marca que Vicente però amb un millor segon salt. Si l’hospitalenca es va quedar fora de la final de llargada per només dos centímetres, a la de triple salt el desenllaç ha estat encara més ajustat i la de Bellvitge queda eliminada amb el mateix registre que dues de les atletes que sí que estaran a la final de divendres.

La mateixa María Vicente atenia als micròfons de TVE a Budapest i reconeixia estar “fastiguejada”. “Fa mal perquè si et quedes lluny és més fàcil de pair però he estat fregant les dues finals”, comentava, abans de “prometre” que l’any vinent serà una temporada millor.

María Vicente s’acomiada de Budapest amb un regust agredolç. No ha estat capaç d’entrar a les dues finals a les quals aspirava però cal recordar que no entrena en exclusiva cap de les dues proves en les quals ha participat. Amb més temps per preparar-se, la temporada vinent tornarà a la seva especialitat, l’heptatló.