El sindicat Metges de Catalunya i el Departament de Salut han arribat finalment a un acord i s‘han desconvocat les vagues que estaven previstes per aquesta setmana i que havien de començar avui mateix.

El Departament de Salut i Metges de Catalunya han aconseguit aquest dimarts al vespre pactar millores per al col•lectiu de facultatius i el sistema sanitari. Entre els punts que ha destacat hi ha la creació d’una taula de diàleg bilateral entre facultatius i departament i “mesures urgents” per millorar les condicions laborals i els temps de consulta.

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, explica que hi ha “el compromís que tots els plans que cal desenvolupar de forma immediata es consultaran amb els professionals que hi podrem incidir en la seva aplicació”.

De la seva banda, el conseller de Salut, Manel Balcells, assegura que “s’ha desconvocat la vaga però ara comença una feinada de consens, i de grans acords”.

El pacte ha arribat després de sis reunions de negociació en els darrers dies i després de la vaga de la setmana passada, que va tenir una alta participació i mobilitzacions als carrers.