Els sindicats de Renfe i Adif han arribat a un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol i desconvoquen l’aturada prevista per aquest divendres i per als dies 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre.

Segons l’acord, es garanteix la integritat de les dues empreses, així com el manteniment de les plantilles i de les condicions sociolaborals dels treballadors. Es preveuen taules de negociació permanent amb totes les parts i es convoca una primera reunió abans del 15 de desembre.

Aquest divendres 24 de novembre havia de començar la primera de les cinc jornades de vaga. Les aturades continuarien els dies 30 de novembre i l’1, 4 i 5 de desembre. Els treballadors protesten contra el traspàs de competències de la xarxa de Rodalies a mans de la Generalitat.

Motius de la vaga

Segons els sindicats convocants, aquest traspàs que implica tota la plantilla, uns 15.000 treballadors a l’operadora i 15.000 al gestor d’infraestructures, podria representar un risc pel que fa a les garanties laborals i drets adquirits pels professionals ferroviaris. Una de les preocupacions dels treballadors és garantir els trasllats a altres punts de la geografia espanyola.

Malgrat tot, els sindicats ja han advertit que es mantindran vigilants per garantir que es compleix l’acord i asseguren que, si no és així, tornaran a convocar noves jornades de vaga.