L’Hospitalet té un gran nombre de companyies de teatre amateur que durant el mes de juny mostren les seves creacions a la mostra L’Hospitalet Fa Teatre. Hi ha companyies amb una llarga trajectòria i actors i actrius que ho viuen amb passió. És el cas de Carles Berbel, un actor amateur que ha fet trajectòria per diferents companyies de la ciutat i que l’any passat va participar al programa La Puntual de 3Cat.

Berbel va començar a la companyia Paranoia de l’Institut Margarida Xirgu, després va entrar a Picarols que va acabar dirigint i, finalment, va formar Stromboli, una companya de teatre amateur que enguany celebra els seus 25 anys.

“El teatre és el meu motor de vida’, explica Berbel que també recorda que durant molts anys va patir una malaltia que l’obligava a estar hospitalitzat i els metges el deixaven sortir per poder participar a les obres. “Estic viu gràcies al teatre perquè era el que a mi em feia tirar cap endavant”, sentencia.

L’any passat en Carles es va decidir a participar al programa La Puntual de 3CAT dirigit per l’actor i director teatral Angel Llàcer. Un programa que cridava a tots els actors i actrius amateurs de Catalunya per formar part d’una nova companyia que representaria L’Auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol. Després de passar per diverses fases de càsting va ser l’escollit per interpretar al personatge Graner.

El programa es va emetre els mesos de setembre i octubre del 2023 i al gener van començar la gira per teatres i auditoris de tota Catalunya, exhaurint entrades allà on van.  “La gent ens rep amb molta il·lusió i està sent una experiència molt bonica”, diu Berbel.

La intensitat de la gira ha fet que, enguany, Carles Berbel i la seva companyia Stromboli no participin a la mostra de teatre amateur L’Hospitalet Fa Teatre, però la passió del Carles és tan gran que ho farà entre bambolines donant suport als actors i actrius de Teatre Obert en el muntatge Divas en el cielo.