Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat una organització criminal juvenil d’inspiració grupal llatina, multidelictiva i violenta en el marc de l’explotació de la investigació conjunta HELLCAT-WARRIORS, dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 23 de Barcelona.

Els membres de l’organització han esta detinguts per organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d’armes i per protagonitzar altres actes delictius com ara robatori amb violència i dos delictes de lesions, així com tres robatoris amb força.

L’organització es feia dir ”LDCM”, sigles que corresponen amb “Los Demons de Ciutat Meridiana”. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que els seus membres pretenien organitzar-se de manera similar als col·lectius violents propis dels seus països d’origen, amb una autonomia i identitat pròpies.

Els investigats podrien trobar-se en possessió d’armes de foc i armes blanques, com matxets, ganivets, defenses extensibles o catanes. Pel que fa a les estafes, les investigacions han permès acreditar que alguns dels investigats  havien rebut en comptes bancaris oberts al seu nom quantitat de diners, els ordenants dels qual haurien interposat una denúncia per estafa bancària.

El passat 30 d’abril es van practicar un total de 12 entrades i registres a Barcelona, L’Hospitalet i Montcada i Reixac. L’operatiu va acabar amb un balanç de 11 persones detingudes, entre les quals un menor d’edat. Els detinguts acumulen 53 antecedents penals per diferents tipus delictius, com ara robatori amb força, amb violència i intimidació, tràfic de drogues, lesions, amenaces i estafes bancàries.

En els registres es van confiscar una plantació indoor de marihuana, substàncies estupefaents, premsa per a la fabricació de drogues, balances de precisió i embolcalls per a la venda al detall, la valoració econòmica total dels quals s’estima en més de 28.000 euros. També es van intervenir tres armes de foc, munició, més de 24.000 euros en efectiu, 15 patinets elèctrics i nombroses joies sobre les quals s’està investigant la seva procedència.