L’Ajuntament ha decidit retirar la zona de d’estacionament “Petó i adéu” situada davant del centres educatius Pineda, Xaloc i la llar d’infants Avantis, al barri del Gornal, que portava tres mesos en període de proves. Aquesta zona d’estacionament temporal s’ha substituït per una zona de càrrega i descarrega.

La zona de “Petó i adéu” es va posa en marxa el setembre passat i era un espai on els automòbils podien parar uns minuts perquè els infants baixessin del cotxe i es dirigissin a les escoles de la zona. La iniciativa intentava reduir els embussos que provocaven els automòbils a les entrades i sortides dels infants dels centres educatius.

L’Ajuntament va plantejar aquesta àrea com una prova pilot de cara a estudiar la incorporació d’aquest tipus d’estacionaments a l’ordenança de mobilitat, que properament es modificarà. Tot i que s’ha eliminat la zona que s’havia creat al Gornal, fonts municipals han explicat que s’estan valorant les avantatges i inconvenients d’implantar el “Petó i Adeu”. El que sí es valora de forma positiva és la implantació del carril-bici que consideren ha reduït la contaminació. També s’ha ampliat la zona de vianants i s’ha creat un espai de socialització.

Televisió L’Hospitalet ha comprovat com ha afectat l’eliminació del “petó i adeu” a les famílies dels alumnes del centres educatius de la zona.

A primera hora del matí al voltant dels tres centres educatius continua el problema d’estacionament i els embussos a l’hora de deixar els nens i nenes en horari d’entrada de les classes.

Les famílies de les escoles Pineda, Xaloc i Avantis opinen sobre la desaparició del “Petó i Adéu”

Maribel Sarmiento, que porta els seus fills a un d’aquests centres, ha explicat que “encara que visc a prop jo necessito venir en cotxe i deixar-los a prop de la porta de l’escola perquè després vaig directament a la feina. No entenc que hagin instal·lat una zona de càrrega i descarrega. Crec que ens dificultarà encara més el fet de deixar els nostres fills al centre”.

De la seva banda, Jaume Castells, que també porta els seus fills a l’escola, ha assegurat que “mentre no multin, la zona de càrrega i descàrrega fa la mateixa funció que el “petó i adéu”. Però estàs sempre sota el risc que vingui una patrulla de guàrdia urbana i et sancioni”.

Des de l’escola Montse Font, coordinadora de famílies d’Avantis i Pineda, ha assenyalat que “la retirada del petó i adéu i la instal·lació de la zona de càrrega i descarrega són mesures que dificulten a les famílies deixar als seus infants a l’escola, especialment els que tenen fills petits a Avantis que no poden caminar sols fins a l’entrada”.

L’escola demana que des de l’Ajuntament s’estableixin uns horaris perquè els pares i mares dels centre puguin deixar els seus cotxes sense necessitat d’estar pendents de la senyalització de càrrega i descarrega. La direcció de l’escola ha assegurat que estan en contacte constant amb el consistori per tractar de trobar una solució definitiva que deixi satisfetes ambdues parts.

De la seva banda des de l’Associació de Veïns del Gornal no veia clar el “petó i adéu” i des de fa molts anys demanen canvis per solucionar els embussos que es fan a l’entrada d’aquesta escola.