Tres naus industrials ocupades al carrer Salamina de Santa Eulàlia han estat desallotjades divendres, 10 de novembre. Set patrulles dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial s’han desplaçat a l’indret per fer efectiu el desallotjament.

El jutjat ha ordenat el desallotjament a petició dels seus propietaris a través de la via civil. Les 30 persones que vivien en una de les naus, on hi havia menors, han deixat l’espai per pròpia voluntat i han anat treient les seves pertinences al llarg del matí.

Més tard, i després de negociacions, també han marxat els ocupants de les altres naus. En total, segons fonts municipals, s’estima que els desallotjament ha afectat a una quarentena de persones.

Queixes veïnals

Les tres naus del carrer Salamina estaven ocupades des del 2018, poc després que tanquessin els negocis de ferralla que existien en aquests espais. Des de llavors hi havia hagut diversos intentes de desallotjar les naus, però mai s’havien pogut fer efectives.

Els veïns de la zona s’havien queixat d’actes incívics com sorolls i baralles, tot i que segons els veïns, no totes les persones que ocupeven les naus eren problemàtiques. Un dels veïns explicava que durant els temps que ha durat l’ocupacio s’han notificat unes 140 incidències relacionades amb solorrs, consum d’alcohol i drogues, inseguretat, festes multitudinàries i insalubritat, entre altres.

Els veïns entrevistats per Televisió L’Hospitalet s’han mostrat satisfets que finalment s’hagin desallotjat les naus.

Atenció als desallotjats

Des de l’Ajuntament han informat que al setembre van avisar als ocupants, a través de la Guàrdia Urbana, que els Serveis Socials podien atendre a les famílies per buscar una solució habitacional. Segons el consistori van ser ateses unes deu persones. Els Serveis Socials van obrir dos expedients de prestacions a dos nuclis familiars. A hores d’ara, cap de les famílies amb expedient s’ha dirigit a la seu del Districte III i cap de la resta de desallotjats ha sol·licitat ajut a l’oficina de Serveis Socials del carrer Santiago de Compostela, 8. Només tres d’aquestes persones s’han presentat en aquesta oficina i han declinat l’ajut argumentant que tenen alternativa habitacional fora de la ciutat.

Per la seva banda, la plataforma veïnal que dona suport a les persones que vivien a les naus ocupades critiquen que l’Ajuntament no els hagi oferit una alternativa habitacional quan hi ha menors i persones malaltes.

L’Ajuntament demana que es tanquin les naus

L’Ajuntament ha instat ara a la propietat de les tres naus industrials desallotjades a que adeqüi l’espai perquè no es torni a ocupar i evitar així nous problemes de convivència i civisme al barri.