El quart classificat, i aspirant a disputar la fase d’ascens, l’AEC Collblanc, contra el fins ara líder sòlid de la categoria, el Tecla Sala. El derbi de Copa Catalunya masculina de bàsquet promet ser un partit decisiu pel futur immediat de la competició. I és que els dos equips estan en un bon moment i tenen arguments més que suficients per guanyar el duel.

“Si posem un bon nivell defensiu i no deixem que anotin amb facilitat, els hi costarà una mica”, afirma Xavi Rego, entrenador de l’AEC Collblanc. “És un equip que quan anota amb fluïdesa s’encoratja molt ràpid”, afegeix.

Cristian Gómez, entrenador del Tecla Sala, també creu que la intensitat del seu equip pot ser clau tot i que recorda que l’AEC Collblanc “també té un ritme de joc alt”. A més, afirma que el que més li preocupa del rival és “l’encert de la línia exterior i el seu joc interior, que a l’anada ens va fer mal”.

Precisament el darrer precedent és aquest partit de l’anada, que es va decidir a la pròrroga. Un duel molt ajustat, disputat al Poliesportiu municipal del Centre, i que es va decantar finalment pel BC Tecla Sala per 83-75. Ara, el duel es jugarà al Fum d’Estampa. “Jugar a casa pot ser un factor que ens ajudi o no, crec que tampoc ha de ser transcendental”, diu Xavi Rego. “Intentem no distingir si estem a casa o fora i imposar el nostre ritme”, afegeix Cristian Gómez.

Fins ara, el BC Tecla Sala ha estat líder indiscutible de la competició, amb només una derrota en quinze partits. CB Prat i Lluïsos de Gràcia són segon i tercer amb quatre partits perduts mentre que l’AEC Collblanc és quart amb cinc derrotes. Els dos equips necessiten el triomf, sobretot l’AEC per no despenjar-se dels tres primers.

El derbi de la Copa Catalunya masculina no serà l’únic derbi de bàsquet del cap de setmana. El Centre Catòlic, líder de la 1a Catalana, rebrà diumenge l’AESE, setè classificat.