La Setmana Sense Fum ens porta a consciència els inconvenients i perills que suposa el tabac. L’atenció primària, a l’abast de tothom, permet poder deixar el tabac en poc temps.

Marta Pallarès, infermera del CAP Alhambra a Santa Eulàlia, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha indicat els tractaments dels que es disposa en l’actualitat a l’atenció primària: “Des de l’atenció primària tenim la teràpia substitutiva amb nicotina amb pegats, xiclets i comprimits, després tenim el Bupropió i la Citisina, que és el darrer que ha entrat i està finançat per la Seguretat Social”.

A Catalunya el 22% de la població major de 15 anys és fumadora i en el darrer any més de 60.000 persones han deixat de fumar gràcies als tractaments que fa l’atenció primària. “Realment la demanda, des de que hi ha tractaments finançats, i a més el darrer de curta durada, ha crescut” ha indicat Pallarés, qui ha afegit que “a hores d’ara al CAP Alhambra setmamalment iniciem tres dehabituacions tabàquiques, tres primers intents de deixar de fumar i a part fem seguiment dels tractaments que es fan i de les persones que estan en precontemplació”.