No podem viure sense plàstics, però sí que podem reduir-ne l’ús i fer-los servir per allò realment necessari. Aquesta és la resposta sincera del doctor en Químiques, Jordi Díaz, autor del llibre ‘Un món sense plàstics, és possible?”.

A l’obra, explora la història dels plàstics, n’analitza l’omnipresència a les nostres vides i ofereix un decàleg per conviure sense abusar d’ells. Díaz afirma que “tal i com vivim en aquest model econòmic, els plàstics no es poden eliminar. Hem de conviure d’una forma equilibrada i utilitzar-los perquè els necessitem però si en algunes ocasions els podem evitar, doncs fem-ho”.

Díaz comparteix una anàlisi honesta i crítica, lluny dels eslògans buits que demonitzen els plàstics. L’enginyer recorda que aquest material salva vides.

El llibre s’ha presentat en el marc del cicle ‘Secrets quàntics’ de la iniciativa Pessics de Ciència. Felip Alba, director Centre Cultural Sant Josep, assegura que “sempre hi ha una forma pedagògica d’explicar les coses, i els participants al Pessics poden comprovar a casa sessió que es poden explicar propostes científiques i tècniques d’una manera molt entenedora”.

La setmana que ve serà el torn de la mitologia amazònica i la seva visió de la creació.