El projecte BioClúster d’Innovació i Salut és cabdal pel progrés econòmic i social de L’Hospitalet. Així ho entén l’Ajuntament de L’Hospitalet, que ho veu com una gran oportunitat per consolidar la ciutat com la capital biomèdica del sud d’Europa, generant 30.000 llocs de treball directes i un impacte econòmic estimat en 4.400 milions d’euros.

Així ho ha explica l’alcalde, David Quirós, a la conferència Ecosistema de Salut i noves oportunitats organitzat per l’associació empresarial AEBALL.

David Quirós ha tornat a demanar la col·laboració dels sectors públics i privats per continuar desenvolupant el projecte, que ja compta actualment amb 1.500 investigadors.

De la mateixa manera, Quirós veu positiva la construcció del nou Hospital Clínic a la zona del Samontà, però creu que cal donar prioritat al BioClúster de la Granvia: “Si no consolidem una pota, en el moment que arribi l’Hospital Clínic amb tot el seu desenvolupament el que pot generar és una tensió per veure on van els recursos, qui és més gran o qui és més guapo i el que hem de fer és sumar els esforços“, ha argumentat Quirós.

L’alcalde ha afegit que a mesura que avanci el BioClúster la demanada de professionals de la biomedicina anirà augmentant. Davant d’aquesta realitat cal apostar per la formació professional en aquest àmbit: “Calen polítiques educatives tan necessàries per als nostres joves perquè rebin aquesta capacitació. I també per part del sector privat, que esteu necessitats d’incorporar professionals tècnics ben formats i ben qualificats”, explica l’alcalde.

Per la seva part, el president d’AEBALL Santiago Ballesté ha aportat la seva visió: “No només el talent existeix i el tenim a casa, sinó que hem de fer que no marxi. I si podem fer que torni el que ha marxat, els hem d’ajudar”.

Des de l’associació empresarial AEBALL es reclama a la Generalitat celeritat a l’hora de tirar endavant el Pla Director Urbanístic Biopol – Granvia, un element clau per fer realitat el BioClúster.