La renúncia de Núria Marín a presidir l’alcaldia de L’Hospitalet es farà efectiva el 15 de juny en el decurs d’un ple extraordinari que es convocarà per tal de traspassar la vara de comandament de la ciutat a David Quirós Brito.

David Quirós serà el quart alcalde de la ciutat en democràcia, etapa on sempre el partit socialista ha estat la principal força política a l’Ajuntament. Els anteriors batlles d’aquest període han estat Juan Ignacio Pujana (1979-1994); Celestino Corbacho (1994-2008) i Núria Marín (2008-2024).

David Quirós Brito, té 50 anys d’edat, ha nascut a L’Hospitalet i és veí de Santa Eulàlia, i es presenta en el perfil de les seves xarxes socials com a “pare, tinent d’alcaldia i optimista estructural”.

La seva trajectòria com a càrrec electe la comença el 2016 quan entra a l’Ajuntament de L’Hospitalet com a regidor socialista. L’actual mandat (2023-2027), l’ha començat com a tercer tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones que engloba les regidories d’Educació, Cultura, Esports i Innovació Social.

Quirós en el moment de prendre possessió de l’acta de regidor el juny de 2019

En anteriors etapes ha estat regidor d’Educació, Cultura, Innovació i també regidor del Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud).

Dins la seva trajectòria política ha estat primer secretari de les Joventuts Socialistes de L’Hospitalet del 1998 al 2004 i a l’actualitat és membre de l’executiva nacional del PSC, sorgida del 15è congrés.

És diplomat en Relacions Laborals i màster en Direcció Pública per la Universitat Ramon Llull. Professionalment ha estat vinculat al sector de les arts gràfiques a on ha exercit com a responsable de prospecció de mercats.

Com a membre del govern municipal els principals fronts oberts que manté són l’emergència educacional que pateix la ciutat pel dèficit de places, les sobreràtios i la manca d’inversions en nous centres educatius; la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat, i la consolidació del Districte Cultural i de l’estratègia de digitalització L’Hospitalet 6.0.