El número 9 de la llista per Barcelona del PSC, David Pérez, ha definit com “dramàtica” la situació de l’educació en Catalunya, referint-se als darrers resultats de l’informe PISA, i defensant una major inversió en el sector: “Quan estàvem al capdavant de la classificació [de l’informe], parlo de l’època del tripartit, Catalunya era la comunitat que més inversió feia per alumne”.

El candidat del PSC de L’Hospitalet ha apuntat a “les retallades dels governs de [Artur] Mas i d’ERC, que encara no s’han revertit”. Ha afegit que “és necessari que la Generalitat es posi a treballar per posar-hi solució i, sobre tot, que entengui que la ciutat de L’Hospitalet té una situació especial, és més complicada que la resta de ciutats”.

Pel municipi, Pérez emfatitza la necessitat d’un pla integral de reforma del conjunt d’escoles i un major cofinançament per part de la Generalitat en l’educació de 0 a 3 anys.

Respecte l’ús del català a les aules, el candidat socialista reconeix que s’ha produït una davallada en els últims anys però, en el cas concret de l’Hospitalet, posa la mirada en la població major de 35 anys que ha deixat d’utilitzar el català i aposta per “fer-lo atractiu”.

“Algunes persones ho atribueixen a que hi ha gent nouvinguda a la ciutat que no el sap parlar, però el problema real es que hi ha gent que ha deixat d’utilitzar el català: cal fer-lo atractiu pels joves però també per la nostra gent gran”, diu.

Segons les enquestes, Salvador Illa es consolidaria en primera posició a les properes eleccions autonòmiques del 12 de maig però el trofeu de la presidència de la Generalitat no està garantit. Els socialistes obtindrien entre 38 i 41 diputats, depenent del sondeig, un escenari incert per governar en solitari. No obstant, Pérez es manté ferme de prescindir del sí de Junts+ Puigdemont per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya.

“A les properes eleccions, Salvador Illa aposta per passar pàgina, mirar cap al futur i, sobretot, oblidar el 2017, que va ser d’enfrontament entre catalans”, explica.

La clau: aconseguir que la suma de forces independentistes no tingui majoria, “si la tenen, formaran govern, ho tinc claríssim, per això hem de lluitar fins l’últim vot” diu Pérez.