Hi ha moltes formes de fer esport i una d’elles, segurament de les menys reconegudes, és ser àrbitre. David Gómez és nascut a L’Hospitalet, àrbitre de waterpolo i aquest estiu li arribarà una oportunitat única: xiularà als Jocs Olímpics de París 2024. Segurament, el sostre de qualsevol esportista d’elit.

“Jo ja he xiulat dos Mundials. A nivell de qualitat és més o menys el mateix però amb més repercussió”, explica Gómez. Assegura que ell no es va posar cap objectiu tot i que, ara que ha arribat al que segurament molts consideren el sostre de qualsevol esportista, manté la seva filosofia de “gaudir del moment”.

La seva història és similar a la del molts àrbitres. Ex jugador de waterpolo, primer va començar a xiular a la Federació Catalana de Natació. D’aquí va passar a l’Espanyola, l’Europea i ara també arbitra per a la World Aquatics. Una trajectòria que combina amb la seva professió. “Soc taxista, això del waterpolo és una afició. La sort és que com soc autònom m’ho puc combinar molt bé”, explica.

Els Jocs Olímpics de París 2024 seran els primers per a David Gómez. La seva participació en les rondes finals també dependrà de les dues seleccions espanyoles, masculina i femenina, ja que en cap cas podria arbitrar un partit d’Espanya. L’experiència de ser olímpic, això sí, ja la té assegurada.