Aquest dimecres 20 de març es tanca el termini per realitzar la preinscripció escolar per al proper curs al segon cicle d’educació infantil, primària i educació secundària obligatòria (ESO), segons el calendari fixat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Més endavant, la matrícula per aquests ensenyaments, s’haurà de fer del 18 al 26 de juny.

Pel que fa a I3, als centres públics de la ciutat hi haurà 55 grups, dos grups menys que al curs passat, la qual cosa afecta els dos grups “extra” que es van obrir aquest curs a les escoles Santiago Ramón y Cajal i Joaquim Ruyra.

Al curs de 1r d’ESO, es passa de 47 a 50 grups. Els tres grups que s’afegeixen corresponen als instituts Santa Eulàlia, Apel·les Mestres i Pere Lliscart.

Ajuda durant la preinscripció

Amb l’objectiu d’acompanyar les famílies que tenen dificultats o no disposen de mitjans tecnològics per fer el tràmit, i fins que finalitzi el procés de preinscripció, el 20 de març, l’Ajuntament de L’Hospitalet els proporciona un dispositiu informatiu, amb mitjans tècnics i humans.

A través del telèfon 010 d’informació municipal, les famílies podran plantejar consultes sobre el procés i, en el cas que sigui necessari, se’ls donarà cita a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), per atendre-les personalment a la mateixa OME.

Dins el programa municipal Digitalitza’t, l’Ajuntament acompanya les famílies en el tràmit, a través de la xarxa de punts TIC. Es tracta del TIC Truck de Collblanc i el TIC Ana Díaz Rico, als quals recentment s’ha sumat el nou projecte MercaTIC en tres barris de L’Hospitalet: el Centre, Santa Eulàlia i Bellvitge. Aquests cinc punts d’acompanyament digital que ofereix l’Ajuntament a la ciutadania de forma gratuïta, els gestiona la Fundació Sargim, que també forma els joves que hi treballen.