La Festa Major dels Blocs Ciutat Comtal acaba el 24 de setembre, Diada de la Mercè. Aprofitant el dia festiu no hi faltaran la missa i ofrena en honor de la Mare de Déu, l’artesania, el cercavila, els gegants o les havaneres. El finalde festa serà l’espectacle de foc i so. 

Cada any l’Hospitalet acaba el seu cicle de festes en els Blocs Ciutat Comtal. La festa comença a Sant Josep i finalitza en el mateix barri. En arribar la Mercè, ja a la tardor, és el moment de la cloenda festiva de la ciutat que comença a la primavera.

Els Blocs es consideren un barri dins del barri. Tenen un tarannà propi pel fet de ser un barri que els veïns han fet gairebé a mà. El tret característic és que tot el barri hi participa.

En el darrer dia, ben d’hora, a les nou del matí, se celebrarà l’eucaristia en honor de la Verge de la Mercè a la parròquia de Sant Josep. Mitja hora més tard, el primer acte lúdic de la jornada serà la plantada de gegants i capgrossos.

El matí s’omplirà amb el cercavila, la mostra d’artesania, les sardanes a migdia i el sorteig de tortell i cava. Ja per la tarda, el concurs : “Tu si que vales…”, el lliurament de premis, les havaneres i l’espectacle de foc i so posaran la cloenda a la festa major dels Blocs Ciutat Comtal.

Fins aquest moment, la festa major està tenint més visitants que en altres edicions. El coordinador de la Festa Major, Carlos Barrobés, ha dit que “el bon temps ha ajudat a tenir més públic encara que la gent dels Blocs no ens falla mai”.

Barrobés ha dit que “el nostre programa és gairebé invariable any rere any perquè la nostra gent és el que vol. Fins i tot el grup Port Vell que ens canten les havaneres ens diuen que venen encantats perquè es troben a gust a la nostra festa major