L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín i el cantautor Dani Flaco, que ha estat l’encarregat de pronunciar el pregó, han donat el tret de sortida a les Festes de Primavera 2024 davant d’una plaça de l’Ajuntament plena a vesar.

L’artista, veí de Bellvitge, s’ha mostrat orgullós de repetir com a pregoner de les festes de la seva ciutat, després de 8 anys d’haver-ho fet. S’ha presentat dient que “sóc Daniel Sánchez, encara que la majoria de la gent em coneix com a Dani Flaco, i em dedico a l’extraordinari ofici de fer cançons i cantar-les”.

Després ha recordat els barris de la ciutat i “la gent obrera, lluitadora i amb consciència de classe que van arribar fa 50 anys des d’altres indrets” i aquells que continuen avui arribant-hi per “seguir fent créixer aquesta ciutat”. En homenatge a tots ells ha recitat el poema que va escriure el 2019 amb el títol de Bellvitge.

“La cultura ens fa més lliures”

Dani Flaco ha afirmat que “la cultura ens fa més lliures”. En aquest sentit, ha volgut fer esment a les sales que programen música en viu a la ciutat i en especial ha recordat l’Oncle Jack del carrer Roselles, 32, “una referència per a músics de renom de tot l’Estat” i especialment per a ell mateix, com ha dit. “Per mi és un honor haver format part de la història de l’Oncle durant 19 anys”. L’Oncle Jack ha estat traspassat i ara manté l’activitat com a bar musical, però Flaco ha demanat un aplaudiment per als antics propietaris, el Jaume I la Dolors que durant prop de dues dècades van promoure la música en viu en aquella petita sala.

El cantautor ha conclós el pregó afirmant que “la festa major és aquest meravellós parèntesi a la vida en què fem una sèrie de coses que ens fan més feliços. Així que a gaudir-ne!”.

Per últim, s’ha acomiat cantant el tema “Llegó la primavera” que va comprondre fa anys en homenatge a la ciutat i a la seva festa major. Un tema que el públic present a la plaça ha cantant efusivament.

Dins la Casa de la Vila l’artista hospitalenc ha tingut l’oportunitat de saludar a membres del Consistori i a l’autor del disseny del cartell de les Festes de Primavera 2024 i alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, Javier Ribas.

Una pluja de confeti i un ‘xupinazo’ que fa al·lusió al cartell d’aquestes festes han servit per simular el donar el tret de sortida de les celebracions que han continuat amb el tradicional Toc d’Inici a càrrec de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.