Humor, música i un record molt especial per al seu barri, Bellvitge. Aquests han estat els trets més importants del pregó de Dani Flaco que dóna la benvinguda a les Festes de Primavera 2016. I després del pregó, el Toc d’Inici, amb les entitats de cultura popular de L’H que participaran en aquests quatre de festa major de L’H 

Dani Flaco ha deixat el guió del pregó en alguns moments per fer acudits sobre els comptes de Panamà o la corrupció d’alguns polítics. Fins i tot ha fet cantar al públic assistent “el caloret d’aquí de L’Hospitalet”. A més d’humor, també li ha donat un toc reivindicatiu de ciutat. Ha demanat que tots els concerts de les festes siguin gratuïts a Can Buxeres.

Igualment, ha recordat el tarannà reivindicatiu del seu barri, Bellvitge i ha convidat als veïns a continuar lluitant per la millora del barri. Ha posat com a exemple, les peticions veïnals perquè es millori l’accessibilitat del baixador de Bellvitge de Renfe.

Posteriorment, i ja dins del guió, ha parlat de les activitats de les Festes de Primavera, destacant el paper primordial dels concerts i la primavera de tapes que enguany aplega 36 establiments de la ciutat.

I per acabar, i mentre plovien flors de paper, Dani Flaco ha fet allò que millor en sap: cantar. Ha interpretat amb la seva guitarra el tema ‘Ya llegó la primavera’, dedicat a L’Hospitalet.

Toc d’Inici

I després del pregó, és el torn del Toc d’Inici, la presentació de les entitats de cultura popular que participen a les festes. Com en els darrers anys, el Toc d’Inici ha començat amb la interpretació del Ball de la Balsa, una peça tradicional de L’H que l’orquestra de Ministrils de L’H ha recuperat.

Els gegants de la ciutat han estat els primers a sortir a la plaça a ballar. Posteriorment ho han fet l’Esbart del Casino del Centre, la colla Jove de L’H, els diables de diferents colles de foc de la ciutat, els capgrossos o la coordinadora sardanista, entre d’altres.

L’Hdigital oferirà a la carta el pregó i el Toc d’Inici un cop finalitzi l’acte.

També es pot consultar tota la informació de les Festes de Primavera a l’especial de L’Hdigital. I divendres, dissabte i diumenge, Televisió L’Hospitalet ofereix programació especial amb reportatges que reflectiran les activitats de les festes.