La companyia de Teatre Comtaskedat porta a l’Auditori Barradas l’obra de l’autor català Èric Romero, “Culpables”. Un thriller contemporani que té lloc en el soterrani d’una masia on el protagonista es desperta immobilitzat i atordit després d’un comiat de solter. L’obra es podrà veure dissabte a les 19h. 

 “Culpables” ja s’ha representat a dos sales de Barcelona, el Teatreneu i a la Sala Poprta 4. Es tracta d’un text d’Èric Romero, dirigit per Serapi Soler i interpretat pel Lluís Altés i Manel Piñero, tots dos fundadors de la companyia de Teatre Comtaskedat.

L’obra té lloc en el soterrani d’una masia on el protagonista es desperta immobilitzat sense saber com ha anat a parar després de celebrar el seu comiat de solter. Al seu costat, es troba un home encaputxat, que es disposa a fer-li passar la pitjor nit de la seva vida.

Manel Piñero ha explicat que “és un thriller contemporani. Els espectadors passaran una hora molt intensa perquè es una obra que no saps si és d’humor o de por i angoixa. Les sensacions són contraposades tota l’estona. Demanen que qui l’hagi vista no expliqui el final”. L’espectador no coneixerà fins al final si es tracta d’una broma pesada o d’un acte brutal de tortura.

Manel Piñero, més conegut pel seu paper d’homo APM, fa en aquesta obra el salt de la televisió al teatre en un paper dramàtic. En aquest sentit puntualitza que “hi ha gent que ve a veure l’obra creient que venia a veure l’Homo APM i no és així. M’agrada molt fer d’actor i el paper de la televisió és un més. Aquest text és una bona oportunitat per explorar noves vies en la interpretació, per mi també és important veure com reacciona la gent quan em veuen en un registre diferent.

La companyia de Teatre Comtaskedat es va crear l’any 2011 s Barcelona amb l’objectiu de fer-se un espai en el món de la interpretació. Els seus fundadors són els actors Lluís Altés i Manel Piñero que es van conèixer mentre estudiaven Periodisme.

Piñero ha dit que “volíem fer teatre i ens vam tirar a la piscina”. El nom de la companyia sorgeix d’una “coletilla” que els dos amics sempre feien servir. “Culpables” és la seva primer obra.