En poc més de 200 pàgines, aquest llibre que ha estat autopublicat per l’autor, el biolèg hospitalenc Rafa López, inicia un viatge pels principis ecològics i evolutius de la natura i ens parla d’ecologia, fauna, vegetació i història natural.

Es tracta del primer llibre divulgatiu sobre la natura de Rafa López qui s’ha encarregat de redactar-lo, maquetar-lo, corregir-lo, dissenyar-lo i autopublicar-lo a Amazon amb una primera edició el juliol del 2023.

Booktrailer

Entre aquestes quatre pinzellades, l’autor explica de manera entenedora com l’aigua puja al cim dels arbres, els secrets de la seda i les teranyines, per què no es congelen els peixos a les aigües polars, repassa la història de les grans extincions terrestres o informa sobre on viuen els descendents dels dinosaures.

Segons Rafa López, “des que els bacteris van aparèixer a l’oceà primitiu, els organismes no han deixat de sorprendre’ns” i argumenta que “ni la ferotge geologia terrestre, ni els impactes d’algun meteorit, ni les catàstrofes ambientals, han impedit que els éssers vius evolucionin, fotosintetitzin, es desplacin o migrin per terra, mar o aire, fabriquin toxines, brillin amb llum pròpia, facin davant dels canvis ambientals o es reprodueixin de múltiples maneres”.

Sobre l’autor

Va néixer a Barcelona el 1973, tot i que ha viscut gran part de la seva vida al barri de la Florida de L’Hospitalet. Biòleg de formació, docent de professió durant molts anys, naturalista, escriptor i divulgador científic de vocació. Afirma que passions en té moltes: excursionisme, córrer per muntanya, cultivar la terra, fotografiar l’entorn, dibuixar, llegir especialment ciència ficció, viatjar i també diu que toca la guitarra. “Em fascina explicar històries i mai no li dic que no, a una bona conversa”

Rafa López manté un bloc de divulgació científica: https://naturapropbarcelona.wordpress.com/