El Grup Municipal de Ciutadans presenta una moció per adoptar mesures contra les ocupacions d’habitatges a L’Hospitalet. Aquestes mesures passen per tirar endavant el Pla Municipal contra l’Ocupació Il·legal, ja aprovat pel Ple el 2020 a proposta de CS. 

El portaveu de CS, Miguel García, ha explicat que “les principals mesures que presentem són que el govern local elabori, d’una vegada per totes, el Pla Municipal contra l’Ocupació il·legal, ja aprovat el 2020; que actuï directament i de forma urgent davant de les ocupacions il·legals que produeixen alteracions en la convivència veïnal i que estudiï crear una unitat de la Guàrdia Urbana destinada a la prevenció, el control i el seguiment dels immobles ocupats o susceptibles d’ocupació”.

García recorda que “per un 47% dels hospitalencs la inseguretat és el principal problema de la ciutat, i, sens dubte, les ocupacions il·legals que es produeixen també ajuden a incrementar aquesta percepció ciutadana” .

El portaveu taronja lamenta que arribats a final de mandat, el Pla Municipal contra l’Ocupació Il·legal, aprovat al setembre del 2020, “no hagi estat implementat encara pel govern de Núria Marín”.

García ha concretat que el passat mes de febrer, el Parlament de Catalunya va aprovar una llei que faculta els Ajuntaments a promoure desallotjaments en ocupacions conflictives. “Per això l’Ajuntament no pot perdre ni un minut en posar en pràctica aquesta llei”, diu Garcia.

Des de Ciutadans han assenyalat que cal crear una unitat de la Guàrdia Urbana destinada al control i el seguiment dels immobles ocupats. En aquest sentit, Miguel García ha criticat que el conflicte que manté el consistori amb aquest cos policial fa que no es doni el servei adequat quan els veïns demanen la seva presència en qualsevol disputa.