El PSC completa el grup municipal incorporant els regidors Cristina Santón i David Torres, després de les renúncies de Núria Marín i de Francesc Belver com a càrrecs electes de l’Ajuntament en el passat ple extraordinari del 15 de juny.

Santón i Torres han pres possessió com a membres de la Corporació a l’inici de la sessió plenària celebrada aquest divendres, la primera amb caràcter ordinari presidida pel nou alcalde David Quirós.

Quirós en la primera sessió del Ple com alcalde

El Ple també s’ha donat per assabentat del nou organigrama municipal plantejat per Quirós per dirigir la nova etapa de l’equip de govern. Així s’han creat cinc àrees de gestió:

  • Àrea d’Alcaldia-Presidència, amb l’alcalde David Quirós al capdavant i amb José Antonio Alcaide com a regidor de govern d’Agenda Urbana 2030/2050 i amb Rafa Gómez com a regidor adjunt de Coordinació Territorial
  • Àrea de Seguretat i Govern Intern, dirigida pel primer tinent d’alcaldia Jesús Husillos i amb José Antonio Alcaide com a regidor adjunt de Seguretat, Civisme i Recursos Humans
  • Àrea de Ciutat de Drets, liderada per la segona tinenta d’alcaldia Laura García Manota i amb Olga Gómez com a regidora adjunta de Cicles de Vida
  • Àrea de Qualitat Urbana, encapçalada pel tercer tinent d’alcaldia David Gómez i amb Dolores Ramos com a regidora adjunta de Manteniment i Serveis i Teresa Revilla com a regidora adjunta de Ciutat Sostenible i sense barreres
  • Àrea de Ciutat Transformadora, ara dirigida per Laura Garcia Manota que inclou la regidora de govern d’Esports a mans de Teresa Revilla i la regidoria adjunta d’Economia de Proximitat, a mans d’Imán Aisa.

L’organigrama també manté l’actual divisió territorial en sis districtes.

  • Districte I (Centre, Sant Josep i Sanfeliu), amb Rafael Gómez com a regidor
  • Districte II (Collblanc-la Torrassa), amb Olga Gómez com a regidora
  • Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud), amb Imán Aisa, com a regidora
  • Districtes IV i V (Florida- Les Planes i Can Serra-Pubilla Cases), amb David Gómez com a regidor
  • Districte VI (Bellvitge i Gornal), amb Rafael Gómez com a regidor

També s’ha designat Jesús Husillos com a portaveu titular del Grup Municipal Socialista i Imán Aisa com a portaveu suplent.

Es preveu que aquest organigrama pugui patir algunes variacions un cop s’atorguin responsabilitats de govern als dos nou regidors.

El portaveu del PSC, Jesús Husillos, ha explicat que el nou organigrama, vol potenciar el treball en equip i la transversalitat. A més, ha afirmat que s’estrena un nou temps en la institució i ha deixat al mà estesa a la rest de grups per sumar-s’hi. “La feina que tenim per endavant ens interpel·la a tots”.

L’oposició, però, ha mostrat reserves sobre la nova estructura del govern.

El portaveu de LHECP, Manuel Domínguez, ha dit no entendre perquè les polítiques relacionades amb l’espai verd es divideixen en tres àrees.

La portaveu del PP, Sonia Esplugas, ha considerat que l’organigrama respon a funambulisme polític. “Aquesta nova configuració és una esmena a la totalitat sobre la gestió de Núria Marín. El temps ens dirà si és efectiu”.

El portaveu d’ERC-EUiA, Jaume Graells, ha considerat que la distribució de competències és confusa. “Certs àmbits com la gestió de la Guàrdia Urbana o la neteja necessiten d’un lideratge clar”. Tot i això ha vist favorable que amb la nova estructura de govern es vulgui avançar en transversalitat.

Qui són els nous regidors?

Cristina Santón Ramiro, veïna del barri de Santa Eulàlia, és llicenciada en comunicació-periodisme per la Universitat Ramon Llull i postgrau en E-Leadership and Digital Management empresarial i institucional per la Universitat de Barcelona. Té formació en màrqueting digital i community manager i també en relació amb els objectius de desenvolupament sostenible (Diputació de Barcelona). Santón va ser regidora adjunta de Sanitat i Salubritat Pública (2015-2019) i assessora a l’Àrea de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de L’Hospitalet (2019-2023).

David Torres González, veí del barri de Sant Josep, és graduat en història per la Universitat de Barcelona, postgrau en periodisme literari per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en formació del professorat en educació secundària per la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR). Ha estat assessor polític a l’Ajuntament de L’Hospitalet des de setembre de 2023.