Per garantir les reserves de sang el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha posat en marxa la campanya d’estiu per donar sang. Les vacances i la calor poden fer baixar les donacions de sang i des del banc fan un crida per omplir el reserves.

Durant les vacances d’estiu es calcula que baixen un 30% pel canvi d’hàbits i llavors fem aquesta crida per intentar aconseguir 40.000 donacions”, segons ha anunciat Sònia Tejedor, responsable de campanyes mòbils del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, que també ha reconegut que a hores d’ara “estem una mica més baixos del que és habitual, és per això que animem a tothom a donar sang abans de marxar de vacances”.

Tejedor, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha assenyalat que disposen de diferents espais que són alhora refugis climàtics, com a L’Hospitalet a l’Auditori Barradas i Casal de Gent Gran de Santa Eulàlia, on es faran jornades de donació: “Volem que els donants tinguin una bona experiència i sobretot segura i què millor tenir locals que climàticament ens ho permetin”.

Sònia Tejedor ha recordat que per donar sang “s’ha de tenir més de 18 anys, pesar més de 50 kg, trobar-se en general bé de salut i si es dona no estar embarassada“.

-Dimarts, 16 de juliol. Auditori Barradas.

-Dijous, 25 de juliol. Carrer de l’Enginyer Moncunill entre Primavera i Miraflores.

-Dimarts, 30 de juliol. Casal Gent Gran de Santa Eulàlia.