Creu Roja compta amb diversos projectes d’atenció, i en especial en aquestes èpoques, tenen diversos projectes per lluitar contra la soledat no desitjada. Un d’ells és el programa ‘Horitzó’, que pretén generar estratègies socials, en el marc d’un territori concret, amb la finalitat que la ciutadania, teixit associatiu, administracions i la resta d’agents socials, elaborin i posin en marxa de manera consensuada accions d’apoderament i integració de persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
El projecte pilot de moment es durà a terme a cinc ciutats de la província de Barcelona, entre elles L’Hospitalet, i s’adreça a qualsevol persona major d’edat que visqui a la ciutat, encara que sovint s’associa a la gent gran.
“L’important d’aquest projecte és que no busca generar una cosa nova, sinó utilitzar tots els recursos que té el territori i que la gent conegui aquests recursos, perquè molts cops, el sentiment de soledat desitjada es pensen que no hi ha res que puguin fer o grups on encaixar, i al final, L’Hospitalet és un municipi que es caracteritza pel seu teixit associatiu”, ha remarcat Aïda Morros, tècnica del projecte Horitzó.
Actualment, hi ha una quinzena de persones participant en el programa i està previst crear un grup nou. S’organitzen diverses activitats, com una visita a l’hort de Can Buxeres o a la fira d’entitats de La Florida. No obstant això, Morros explica que “la intenció d’aquest projecte és que els grups puguin funcionar en un futur de manera independent, que no necessitin una entitat al darrere, que creïn amistat entre ells i sinergies amb les entitats del seu entorn”.
Per poder formar part del projecte cal posar-se en contacte amb Creu Roja a través dels mètodes tradicionals o a través d’aquest formulari web: Projecte Horitzó.