La Creu Roja de L’Hospitalet ha posta en marxa la campanya “Reacciona” destinada a donar suport a les persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta situació s’ha agreujat amb la pandèmia i la crisi econòmica amb preus molt alts d’aliments bàsics. N’hem parlat a l’Entrevista amb el president de la institució a L’Hospitalet, Jesús Solores.

Jesús Solores ha alertat de l’augment de persones que s’ho estan passant molt malament arrel de la pandèmia i la crisi econòmica amb uns preus desorbitats, en alguns casos, d’aliments bàsics i de serveis com la llum o el gas. “Cada vegada hi ha més persones que no arriben per fer front a les necessitats bàsiques. Es tornen vulnerables i nosaltres des de Creu Roja sempre auxiliem. Així ha nascut la campanya “Reacciona” que compta amb els diners dels socis i de la gent de Creu Roja”.

Solores ha recordat que a tota Espanya “són 8 els milions d’euros recollits i no em vull oblidar d’empreses que ens ajuden i tot plegat és una forma de tirar endavant per fer possible l’ajut”, El president de la Creu Roja local ha incidit “en les dones que són sempre la part més dèbil de les crisis perquè el 70% de les persones que demanen ajuda són del sexe femení i acostumen a ser famílies monoparentals en una societat desigual”.

Creu Roja de L’Hospitalet ha donat 10.000 targetes d’alimentació a qui no té allò suficient per poder fer la compra i s’han beneficiat 2.300 usuaris. També fan campanyes de recollida de joguines, lluiten contra la pobresa energètica i dos cops a la setmana acompanyen a les persones que no tenen llar.