El Centre Cultural La Bòbila acull fins el 27 d’octubre l’exposició Cotidien-Fest. Una mostra col·lectiva de divuit artistes de diverses procedències i generacions que vol homenatjar i reflexionar sobre la quotidianitat de la vida després de l’impacte que va suposar la pandèmia.

A través de fotografies, escultures, poesies o instal·lacions, els artistes del col·lectiu The SreetWorld Project&Friends expliquen les històries personals, reflexions i lliçons de vida que els va portar el confinament.

La comissària de l’exposició i artista participant, Etel Reis, es pregunta “de què serveixen els luxes i les coses cares si en un determinat moment vam haver de quedar-nos a casa sense poder sortir?” Per això, assegura, “després de passar el confinament vam aprendre que hem de donar més valor a les coses senzilles, viure el moment amb alegria i donar importància a tot allò quotidià”.

Un exemple n’és la sèrie fotogràfica sobre la roba estesa que es pot veure als carrers, obra de l’historiador de la fotografia José Manuel Torres. “Per a mi representa la vida quotidiana i mostra les diferents classes socials. En general, la gent més rica estén la roba en llocs tancats, però la gent més humil l’ha de mostrar al carrer”, explica.

L’exposició mostra peces de disciplines artístiques diverses, com les escultures de Manel Galià

L’homenatge a tot allò que és corrent i quotidià es trasllada a espais expositius que, per la seva senzillesa, són poc convencionals. Com per exemple els banys del centre cultural, on es pot veure un recull dels selfies que l’artista Lídia Redondo es fa als lavabos.

“Són llocs que ella considera que hi passem diàriament sense donar-li massa importància”, explica la comissària de l’exposició.