El 22 de març el director i productor hospitalenc Antonio Chavarrías va estrenar el film “La abadesa”. Un drama històric ambientat en el segle IX protagonitzat per Daniela Brown, qui encarna el paper d’un personatge real, Emma, una jove de 17 anys que és nomenada abadessa i rep l’encàrrec de cristianitzar els territoris fronters en conflicte amb els moriscs.  

En arribar a l’abadia haurà de superar la desconfiança que desperta una dona decidida a complir amb la seva missió, cosa que el portarà a enfrontar-se a nobles, camperols i a les monges mateixes.

Chavarrías ha visitat el programa Taquilla Inversa per parlar de la seva nova pel·lícula. La idea d’aquest film neix del mateix Chavarrías, qui es va inspirar a través d’un llibre d’història i va decidir crear aquesta pel·lícula on reflexa molts conflictes que encara segueixen vigents avui dia.

Entrevista a Antonio Chavarrías al programa Taquilla Inversa

Segons Chavarrías, actualment segueixen havent molts conflictes territorials i religiosos que han provocat moltes guerres.

La pel·lícula es va rodar als mesos de gener i febrer a la Seu Vella de Lleida i sobretot al Castell de Loarre, a Osca, en unes condicions climatològicament molt adverses.

Trajectòria d’Antonio Chavarrías

‘La abadesa’ és la novena pel·lícula d’Antonio Chavarrías com a director i guionista. Ha estat reconegut per films com “Volveras” i també “Las Vidas de Celia”. I més recentment va estrenar “El elegido” sobre l’assassinat de Troski a mans de Ramon Mercader.

Chavarrías va néixer a L’Hospitalet i reconeix que la ciutat ha jugat un paper important en la seva trajectòria vital. Durant dos anys va estudiar a l’Escola d’Estudis Artístics de L’Hospitalet, situada al carrer Joventut.

Els inicis

Segons el seu testimoni, quan va començar a estudiar, a Barcelona, no hi havia gaires possibilitats ni opcions de formar-se en el cinema. Tot i això va tenir la sort de coincidir durant la seva etapa com a estudiant amb l’Agustí Villaronga.

A banda de dirigir pel·lícules, sèries i documentals, Antonio Chavarrías ha dedicat bona part de la seva trajectòria a la producció. Va fundar Oberon Cinematogràfica des d’on ha produït més d’una trentena de projectes.