Representants de l’Ajuntament s’han reunit amb els veïns del Gornal per continuar negociant la reducció de places d’aparcament a l’avinguda de Carmen Amaya com a conseqüència de la creació d’un nou carril-bici.

L’Ajuntament ha explicat als veïns, que per segona vegada s’han manifestat tallant la Granvia, les modificacions a l’ordenació final per fer més compatible el projecte a les seves reivindicacions. Amb la nova proposta es perdran 36 places en lloc de les 112 previstes inicialment de les 470 existents en aquest tram de l’avinguda Carmen Amaya entre el carrer dels Joncs i Granvia.

A la part de la rambla central, veïns i Ajuntament ja havien acordat la setmana passada eliminar un dels dos carrils de circulació en cada sentit per poder mantenir l’aparcament a banda i banda en les dues calçades.

Ara, ambdues parts han concretat també la reordenació de la corba de Carmen Amaya en la confluència amb Granvia, on els problemes d’espai i d’accessibilitat de les voreres són majors. Aquest tram, que actualment compta amb aparcament en bateria als dos costats de la calçada, passarà a tenir una configuració d’estacionament en línia en un dels laterals per poder guanyar nova superfície.

Els representants veïnals accepten aquesta reordenació final de Carmen Amaya, però es queixen de la pèrdua d’estacionament al conjunt del barri per la xarxa de carrils-bici que s’ha fet i que consideren excessiva. Per això demanen recuperar places d’aparcament en altres punts.

Des del consistori els han dit que estudiaran aquesta demanda per tal d’intentar arribar a una entesa. A l’espera d’una resposta, el grup de veïns i veïnes han convocat una nova mobilització per aquest dimecres.