Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla #VENTCAT per la situació de temporal de vent que segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya continuarà fins diumenge tot i que amb menys intensitat en algunes zones.

A L’Hospitalet, l’Ajuntament manté tancats els parcs de la ciutat que tenen tanca perimetral i també les instal·lacions esportives municipals a l’exterior.

En paral·lel, el Consistori insisteix en demanar a la ciutadania que actuï amb precaució.

Consulta al detalls la previsió d’El Temps a L’Hospitalet: https://www.meteo.cat/prediccio/municipal/081017

Conseqüències de la ventada

El telèfon d’emergències 112 informa que va atendre al llarg del dia d’ahir gairebé 400 trucades, la majoria a la comarca del Barcelonès (200) i al Baix Llobregat (50).

A L’Hospitalet, segons l’Ajuntament, durant la tarda de dijous les principals incidències van ser provocades per caigudes d’arbres i branques a la via pública. En concret van caure arbres al carrer d’Atlàntida/Mercader, avinguda de Can Serra i carrer de Miguel Hernández/Montserrat Roig. Aquest últim va caure a sobre d’una furgoneta. Pel que fa a branques o altres desperfectes en arbres es van localitzar als carrers Pablo Iglesias, Femades i Estronci. També hi van haver contenidors desplaçats pel vent que van envair la calçada.

Consells d’autoprotecció

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Quant a l’onatge, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat toca ser prudents.

Cal evitar anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per no posar en perill a ningú. Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través de Twitter @emergenciescat.