El Grup Interreligiós Fòrum L’Hospitalet i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós han organitzat una trobada per explicar contes tradicionals sobre la pau des de diferents creences religioses. Es tracta d’una de les activitats que organitza el grup Fòrum L’H per tal de crear ponts d’entesa i confiança entre diverses religions a través del diàleg.
“Volem que hi hagi confiança entre les diferents religions. Coneixer-nos millor i ser una veu més de pau a L’Hospitalet. També volem que es conegui la diversitat que existeix a la ciutat i fer veure que les religions poden ser un pont cap a la llibertat i la convivència”. D’aquesta manera defineix Josep Maria Pujol, uns dels portaveus del Grup Interreligiós Fòrum L’Hospitalet, la voluntat d’aquest grup que el passat divendres va organitzar a la biblioteca Tecla Sala el contecontes per la pau.
Gundicha Das ha explicat contes des del punt de vista de la tradició hindú. Gundicha ha assegurat que és fantàstic participar en actes com aquest perquè el fet de compartir i de dialogar “et permet comprendre als altres. Crec que hi ha més coses que ens uneixen, que no pas que ens separen”.
De la seva banda, Judit Pallàs, de tradició cristiana, ha comentat la importància d’aquest tipus d’actes després dels atemptats terroristes de París. “És molt important coneixe’ns els uns als altres des de les diferents maneres d’arribar a Déu. Ara és més important que mai perquè els fanatismes no tenen res a veure amb les religions, pertanyen a la política o al poder”.
En aquest mateix sentit, s’ha pronunciat Wadud Sabaté, que ha explicat contes de tradició musulmana. Ha assegurat que darrera d’una acte de terrorisme només hi ha un acte d’egoisme i d’ambició. “No té res a veure amb motius religiosos, sinó amb petroli, opi o diamants”.
El Fòrum L’H ja ha organitzat altres activitats de caràcter interreligiós com el Fòrum de Teologia i Alliberament a L’Hospitalet, la celebració de la Setmana de pregària per la unitats dels cristians a l’Església Evangèlica Betel o l’acollida al Gurudwara Sikh, compartint la pregària i el menjar tradicional.
De cara al futur, tenen previst visitar espais o celebracions significatives amb diferents entitats religioses i segueixen elaborant el mapa de la diversitat de creences a la ciutat.