Construmat, el saló de la construcció de Fira de Barcelona, s’instal·la des d’aquest dimarts i fins dijous, al recinte de Gran Via, amb el 100% d’espai d’exposició.

Aquest esdeveniment, referent del sector al sud d’Europa, augmenta un 50% la seva zona comercial, reunint més de 300 expositors directes i indirectes en representació de més 600 marques.

La sostenibilitat i la innovació son els eixos d’una edició que oferirà les darreres novetats del mercat per a les principals necessitats al voltant de la construcció, la rehabilitació, el manteniment i els serveis.

Precisament, el creixement del saló es tradueix en una major transversalitat en la seva oferta que engloba la maquinària i eina, construcció industrialitzada, façanes i cobertes, aïllament, urbanisme i espai exterior, disseny i interiorisme, paviments i revestiments, banys, BIM i TIC per el projecte i l’obra, cuines, il·luminació, gestió i captació d’energia, tancaments, fusteria, serralleria o protecció solar, entre d’altres.

Un ampli programa d’activitats professionals completa l’oferta de Construmat amb el Sustainable Building Congress on hi haurà 50 sessions i xerrades i on es presentaran projectes reals de construcció sostenible; PropCon-Hub, una zona d’innovació per a startups amb un fòrum d’inversió; un espai de workshops i tallers pràctics; una àrea de construcció en fusta; i una nova edició dels prestigiosos Premis Construmat, comissariats per la Fundació Mies van der Rohe.

Com a gran novetat en aquest àmbit, el Marroc és el país convidat de Construmat 2024, fent del saló el punt de trobada entre les necessitats del país nord-africà i les empreses del país, amb la presència d’una missió comercial oficial marroquina formada per set empreses, sis federacions del sector i col·legis d’arquitectes i associacions de constructors i promotors.