Diumenge 23 de juny arriba la revetlla de Sant Joan. La pirotècnia i els petards seran un dels protagonistes, però poden suposar perills. Des de Protecció Civil fan un seguit de recomanacions a l’hora de manipular el material pirotècnic i gaudir d’una nit de Sant Joan sense ensurts.

Aurelio Calvo, coordinador operatiu de Protecció Civil de L’Hospitalet ha recomanat a l’entrevista de L’Informatiu “comprar els petards en llocs habilitats, que són les botigues autoritzades a tota la ciutat, comprar els petards segons l’edat dels usuaris, i que els menors estiguin sempre supervisats pels pares o tutors”.

Val a dir que agents de la Policia Local han estat visitant els 22 punts de venda de petards que hi ha a la ciutat per comprovar que es compleix la normativa.

Respecte a la tipologia dels petards, els de baixa perillositat, anomenats F1, estan destinats a partir dels 12 anys, els F2, a partir dels 16 anys i els F3 per a majors d’edat.

D’altra banda, des de Protecció Civil recomanen “fer servir una metxa i no encenedors, no tirar els petards directament de la mà, sempre millor deixar-los a terra, i no ficar-los dins d’ampolles o en llocs on pugui produir metralla”.

També s’ha d’anar amb compte amb els llocs on tirar els petards: sempre a més de 500 metres de zones boscoses, evitant llocs amb males herbes, brosses i contenidors.

Pel que fa al foc, a L’Hospitalet només hi ha una foguera autoritzada per l’Ajuntament, la de la Festa del Centre i l’encesa de la flama del Canigó a la Plaça Lluís Companys. 

Operatiu a la ciutat

Com cada any, l’operatiu estarà coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’esquadra, Protecció Civil i Bombers.

Eva Maria Bueno, portaveu de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet comenta que “s’han fet unes tasques de prevenció visitant alguns dels locals de les zones més conflictives de la ciutat o que poden tenir més risc de conflictivitat aquesta nit”.

Pel que fa a Protecció Civil, estaran des de les 18h fins a les 4 o 5 de la matinada, amb quatre unitats, dos al nord i dos al sud, que són dos vehicles d’intervenció ràpida amb 500 i 600 litres d’aigua, i després dos equips de primera intervenció que són vehicles amb extintors.

També, la Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu amb Mossos d’Esquadra per fer controls d’alcohol i drogues entre els conductors. S’ha previst reforçar la presència policial als indrets on es van registrar més incidents l’any passat com l’avinguda Severo Ochoa i la zona de discoteques de Famades, frontera amb Cornellà.