La Cavalcada de Reis és a tocar i com cada any des de l’Ajuntament s’ha previst un seguit de mesures preventives per garantir-ne la seguretat. Amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, el voluntariat de Protecció Civil i altres serveis de seguretat i emergència s’intenta evitar que passi cap ensurt abans i durant l’acte de l’arribada de Ses Majestats.

Es recomana fer servir el transport públic per arribar i marxar de la celebració. És previst que hi hagi unes 70.000 persones al llarg del recorregut i s’ha d’estar preparat per a situacions de molta gent. Cal portar un calçat que eviti lesions. En cas de fred o pluja, com és previst que faci, cal portar barret, bufanda i paraigua. La roba ha de ser còmoda i adequada a la meteorologia.

També es recomana tenir localitzades les sortides d’emergència o d’evacuació i si es va en grup a la cavalcada acordar un punt de trobada fora de la zona on s’acumuli el públic per evitar pèrdues. En cas de portar nens no deixar-los mai sense agafar-los la mà i se’ls ha d’explicar allò que poden fer i allò que no i com han d’actuar si es perden. En  cas de nens, gent gran i persones amb discapacitat psíquica, feu que portin la documentació a sobre, en un lloc visible per si es perden.

Recomanacions durant la cavalcada

Durant l’acte de la cavalcada s’ha d’evitar no pujar a baranes, contenidors o altres element inestables per evitar caigudes. Cal quedar-se sempre darrere de les tanques o la senyalització de seguretat del pas de les carrosses i no s’ha d’intentar acostar-s’hi ni pujar-hi.

Altres recomanacions són no baixar a la via per agafar caramels que quedin en el pas de les carrosses ni acostar-se quan estiguin aturades. No s’ha de fer guerra de caramels ni llençar-los contra ningú, ni al personal de seguretat, ni al de les carrosses ni a la gent que estigui mirant la cavalcada. Una vegada finalitzat l’acte cal abandonar el lloc de manera ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

En cas d’emergència s’ha de mantenir la calma i estar atents a les indicacions que se’ns donin. Cal dirigir-se fora de l’acte pels llocs indicats o carrers més propers sense aturar-s’hi i mai s’ha de tornar enrere. S’ha d’evitar córrer o empènyer als altres ja que es podrien produir situacions perilloses per la gran quantitat de persones que s’hi concentren. Si es produeix una emergència es pot trucar al 112 des d’un telèfon mòbil i si no fa senyal cal cercar un telèfon fix.