La primera promoció dels Graus Profesionals de l’EMMCA ja ha acabat la seva formació i ho han fet amb un concert a l’Auditori Barradas en reconeixement del seu esforç i de l’èxit assolit.

El concert va ser a càrrec dels sis alumnes que enguany finalitzaven el sisè curs dels Graus Professionals de jazz manouche i pop-rock: Octavio González, Quim Martínez, Luis Jiménez, Gerard Morató, Estela Latorre i Daniel Villegas. Unes formacions que s’estrenaven en aquest curs 2022/2023 i que han tornat a situar l’EMMCA com a una de les escoles pioneres de Catalunya.

Les dues formacions permeten accedir a un grau superior de música i destaquen per les innovacions metodològiques i d’enfocament. A més, l’alumnat conviu amb altres persones que estudien formacions no reglades. Un pas més en l’objectiu de l’EMMCA de “dirigir-se a tota la ciutadania”, com comenta el coordinador general de l’escola, Raül Brenchat. “Tenim una oferta educativa molt àmplia, que va des de les escoles de primària i secundària a les formacions que es duen a terme a la seu central”.

També durant aquests dies, l’EMMCA ha realitzat les proves d’accés per als alumnes dels Graus Professionals de jazz manouche i pop-rock per al pròxim curs. Es tornaran a realitzar quatre cursos, de tercer fins a sisè, on els estudiants s’incorporen segons el nivell.

L’itinerari de música pop-rock inclou les especialitats de cant, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i percussió. En el cas del jazz manouche, és el primer grau professional que s’ofereix al país.