Més de 200 alumnes han participat dimarts 11 de juny en el concert de final de curs del projecte Rock’in, que la Casa de la Música de L’Hospitalet du a terme en tres instituts de la ciutat: l’Apel·les Mestres, del barri de Sanfeliu, el Margarida Xirgu, de Collblanc, i l’Eduard Fontseré, al barri de la Florida. Un concert que s’ha celebrat a la sala Salamandra, al barri de Sant Josep.

Gràcies a aquest projecte, nois i noies de l’ESO han après a tocar instruments i han format diversos combos. A les classes de música, i amb el suport d’un professor de la Casa de la Música, al llarg del curs els alumnes s’han especialitzat en diversos instruments, i en alguns casos s’han animat a cantar. Els joves han triat cançons de pop i rock en anglès i català, amb l’objectiu d’oferir un repertori variat a la resta de companys d’institut.

Issac Díaz, coordinador de la Casa de la Música, ha explicat que “amb el projecte Rock’in el que volem fer és canviar la metodologia de com s’estudia la música als instituts en aquest cas a l’Apel·les Mestres, Eduard Fontseré i el Margarida Xirgu. És un projecte on els joves tenen l’oportunitat de tocar instruments reals a la classe de música i on cada curs formen combos i on tenen l’oportunitat al final de curs d’actuar aquí, a la Salamandra”.

De la seva banda Anna Samsó, professora de música de l’Institut Margarida Xirgu, ha assenyalat que “aquesta iniciativa implica que els alumnes fan música no només amb teoria sinó també amb practica. S’aconsegueix la implicació individual i la grupal perquè la música no la fan d’un en un, s’han de posar d’acord amb els companys en les seves creacions”.

Per als alumnes és una experiència molt divertida perquè poden fer diferents estils musicals amb diversos instruments  i poden aprendre al seu ritme i sense cap pressió.

La Martina Pozo, alumna de l’institut Margarida Xirgu, és una de les noies que hi participen en aquest projecte i ha explicat que “és una oportunitat per tots els alumnes d’ESO per poder aprendre un instrument nou en el cas que ja toquis altre, o començar un instrument i introduir-te en el món de la música”.

Des de la Casa de la Música han assegurat que el balanç d’aquesta iniciativa és molt positiu i  l’objectiu és que un futur més instituts de la ciutat formin part del projecte Rock’in.