Comuns Sumar ha denunciat que, tot i els avenços en els darrers anys amb les polítiques laborals liderades per Yolanda Díaz al govern d’Espanya, les dones continuen ocupant les feines pitjor remunerades. Davant d’aquesta situació la coalició d’esquerres reclama més polítiques feministes.

En un acte de campanya celebrat als Jardins de la Tecla Sala, Laura Alzamora, de Comuns Sumar a L’Hospitalet, ha explicat que “la precarització laboral afecta a les famílies més vulnerables, però especialment a la població femenina. Tot i que el grup de Sumar Comuns al Congrés dels Diputats ha reduït sensiblement les dades de l’atur, i ha augmentat considerablement les afiliacions a la Seguretat Social, les dones continuen encapçalant l’atur. Cal aturar aquesta dinàmica”.

A l’acte de campanya per a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny, Laura Alzamora ha comentat que “les feines pitjor pagades com les cambreres de pis s’han feminitzat. O inclús moltes vegades, per un mateix lloc de feina les dones cobren menys que els homes“.

Al voltant de les dones que encara avui dia treballen en l’economia submergida, considera que “cal revertir la situació i normalitzar la seva situació laboral. Si cotitzen a la Seguretat Social ens assegurem que els béns comuns siguin per al conjunt de la societat”.

Des de Comuns Sumar recorden que encara hi ha feines feminitzades i precàries, com les cambreres de pis, netejadores, treballadores de la llar, producció tèxtil o calçat, entre d’altres. Al mateix temps denuncien que hi ha moltes dones que treballen sense contracte, una pràctica que cal eliminar.