“L’Hospitalet és la Calcuta d’Europa”. Amb aquestes paraules ha començat la compareixença Jaume Asens, candidat de Comuns Sumar a les eleccions europees del 9 de juny, referint-se a la densitat poblacional d’alguns barris de la ciutat.

Aquest matí a la plaça Eivissa, frontera entre Pubilla Casas i la Florida, el número 1 de la llista a Catalunya ha emfatitzat la necessitat del dret a l’habitatge digne. “Aquest urbanisme té conseqüències en la vida dels veïns i veïnes, per tant, cal treballar per millorar la sostenibilitat del medi i a salut dels habitants de poblacions com L’Hospitalet” ha dit als mitjans.

Asens ha continuat que el seu grup aposta per “la rehabilitació urbana, per la millora de la sostenibilitat i de la salut dels seus habitants”.

El cap de llista de Comuns a Catalunya ha carregat durament contra el PSC i Junts per “fer caure la regulació del lloguer de temporada“. Ahir, el decret del govern que limitava el lloguer de temporada a lleure, fires i turisme, establia que els arrendaments amb finalitats laborals o d’estudis estaven subjectes al topall de preus que es va tombar amb els vots en contra de, Junts, Vox, Cs i PPC i l’abstenció del PSC. “Hem de lamentar la pinça de la sociovergència”, ha manifestat Asens i ha aprofitat per llençar un missatge als “companys d’ERC i la CUP: hem de seguir treballant i llluitant plegats al costat dels moviments socials per fer la nostra pròpia pinça”.

“Junts i PSC tenen la cara de coment armat i la falta de regulació de lloguers de temporada són barra lliure per l’especulació massiva” ha afirmat, i ha conclòs que “el 9 de juny, o guanya l’Europa de l’asfalt, la que es posa al servei dels fons voltor, o la que els planta cara.