L’Ateneu de Cultura Popular de L’Hospitalet va celebrar, ahir al vespre, un debat per fer balanç dels primers 100 dies de govern de Pedro Sánchez i també de les negociacions que van facilitar la formació del govern espanyol. Un debat on van participar representants dels tres partits catalans que van votar favorablement a la seva investidura, com van ser Junts, Esquerra Republicana i els Comuns. Tots ells van posar en valor l’aprovació de la Llei d’Amnistia i el reconeixement de la llengua catalana al Congrés dels Diputats.

Josep Rius (Junts x Catalunya): “Hem tornat al carril de la política i hem sortit del carril judicial i de la repressió amb la Llei d’Amnistia que posa fi a la repressió. Però no és un punt i final, és un punt i seguit perquè el conflicte entre Catalunya i Espanya persisteix”.

Jaume Asens (Comuns): “La Llei d’Amnistia crea un nou inici polític per superar les inèrcies del passat, per superar el llegat de les porres, de la presó i de la incomprensió, amb l’objectiu que el diàleg i la política tornin a agafar el control de la situació”.

Joan Tardà (ERC): “Com més progressista sigui un govern espanyol, millor. És evident que ens hem d’entendre amb l’esquerra espanyola. Per això vam arribar a uns acords com la Llei d’Amnistia, el reconeixement del català al Congrés, o el traspàs de Rodalies”.